Over ons

Een uniek biercafé in het natuurgebied
Moerenburg in Tilburg

“Als ik ooit de kans krijg…”

Café Zomerlust is een uniek biercafé in het landschapspark Moerenburg in Tilburg. Voor fietsers, wandelaars en liefhebbers van speciaalbieren is het de perfecte plek om in alle rust te genieten. U kunt bij ons terecht voor lunch, een borrelhapje en voor het geven van een feestje.

Elke vrijdag en zaterdag hebben wij een heerlijk 3-gangen keuze menu en bent u van harte welkom om te komen Eten Wat De Pot Schaft. Voor €32,50 per persoon. 2 gangen €28,90. Wij verzorgen ook feesten, vergaderarrangementen of andere bijeenkomsten in onze prachtige zaal met tuin. Van een sobere receptie tot een uitgebreid diner of barbecueën in onze tuin, er is van alles mogelijk. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft.

Zomerlust toen

Op 25 januari 1936 openden Louis Kromhout en zijn vrouw Doortje Smetsers voor het eerst de deuren van Café Zomerlust. Wat begint als een biljartcafé wordt in 1972 door zoon Tejo omgebouwd tot een disco. Oude stamgasten zullen zich het balkonnetje herinneren dat met een touwladder bereikbaar was voor de DJ.

In de jaren die volgden richtte Zomerlust zich als één van de eerste café’s in Nederland op het schenken van speciaalbieren. Ook nu nog heeft Café Zomerlust een zeer uitgebreid assortiment met ruim honderd bieren en zeven tapkranen voor speciaalbier.

Zomerlust nu

Wat dat betreft zet Gijs van Esch met liefde een traditie voort. Toen hij in augustus 2010 eigenaar werd van Café Zomerlust ging een langgekoesterde droom in vervulling. Als veertienjarige werkte Gijs bij Zomerlust in de afwas en toen al wist hij het zeker: “Als ik ooit de kans krijg…”

En alhoewel Zomerlust vooral Zomerlust moest blijven, is er natuurlijk wel wat veranderd. Zo is het terras verruimd en er is een veranda gebouwd met terrasverwarming. Er is een schitterende zaal aangebouwd met een eigen bar en tuin. En de capaciteit van de keuken is grondig uitgebreid.

Maar zoals gezegd moest Zomerlust vooral blijven wat het was. Aan de uitstraling van het café, met veel elementen uit de Art Nouveau en Jugendstil, is weinig veranderd. En ook de liefde voor vakmanschap, kwaliteit en presentatie is nog altijd even sterk.